Eveliina Taipale

Valmentaja, Chicas del Sol (juniorit), Chicas del Amor (noviisit) ja Mini Chicas (tulokkaat)

Olen usean kaupungin kasvatti ja olenkin käytännössä aina valmentanut siellä, minne elämä on kuljettanut. Tällä hetkellä asun pääkaupunkiseudulla ja suoritan oikeustieteen opintoja Helsingin yliopistossa viidettä vuotta. Valmennustyössäni haluan innostaa luistelijoita kehittymään, tukea urheilullisten elämäntapojen omaksumisessa sekä kannustaa tavoitteiden saavuttamisessa – niin luistelussa kuin elämässä ylipäätään.

Aktiiviurani lopetin keväällä 2012 SM-pronssiin Helsingfors Skridskoklubbin SM-juniorijoukkueessa, Team Mystiquessa. Luistelu-urani alkoi Turussa yksinluistelun puolelta, mutta 11-vuotiaana muodostelmaluistelu joukkuelajina vei sydämeni. Ennen kuin muutin Helsinkiin tavoittelemaan luistelu-unelmaani, luistelin Lahden Taitoluistelijoiden SM-noviiseissa ja SM-junioreissa usean kauden ajan.

Valmentamisen aloitin vuonna 2011 toimiessani Helsingfors Skridskoklubbissa luistelukouluohjaajana oman luistelu-urani ohessa. Kausina 2013-2015 valmensin Lahden Taitoluistelijoiden minorijoukkuetta ja toimin tarvittaessa apuna SM-noviisien ja SM-junioreiden harjoituksissa. Opintojen viedessä Vaasaan, valmensin kauden 2017-2018 WATS:ssa tulokkaita sekä kansallisia noviiseja. Kaudesta 2018-2019 lähtien olen valmentanut Chicas del Amoria sekä Mini Chicasia. Kaudelle 2020-2021 saimme tuotua takaisin Riihimäelle myös Chicas del Sol -juniorijoukkueen, jonka kanssa saan myös tällä kaudella työskennellä.

Suoritetut koulutukset:
I-tason valmentajakoulutus (2018)
Luistelukouluohjaajan koulutus (2018)
Taidon oppimisen ja opettamisen VOK1-moduulikoulutukset (2017)
Luistelun ohjauksen perusteet (2017)